Voordeel van Podcasts laten maken

Voordeel van Podcasts laten maken

Het voordeel van Podcasts laten maken is dat je een vertrouwensband opbouwt met je luisteraars. Luisteraars die in de toekomst iemand met jouw expertise nodig hebben, komen zo sneller bij jou uit. Met die vertrouwensband krijgen zij meer merkbewustzijn. Bijkomend voordeel is dat mensen het erg leuk vinden om een keer te gast te zijn in een podcast. En een bedrijfs podcast werkt ook goed om je personeel te updaten.

Waarom een ondernemerspodcast maken?

Mensen luisteren naar podcasts omdat ze ge-entertaint willen worden, maar nog meer om iets bij te leren. Dit zijn twee positieve associaties die je echt wel wilt koppelen aan jouw product of dienst.

Voordelen voor je bedrijf

Podcasts maken voor je (beginnende) bedrijf heeft de volgende voordelen:

 • Je klinkt als een expert
  Door te praten over onderwerpen waar jouw bedrijf gespecialiseerd in is, kom je over als een expert. Luisteraars die in de toekomst jouw expertise nodig hebben, denken eerder aan je. Je bouwt een vertrouwensband op met je luisteraars, zij krijgen meer merkgevoel.
 • Meer waardevolle connecties
  Veel mensen vinden het hartstikke leuk om een keer te gast te zijn in een podcast. Is er iemand die je graag nog eens zou ontmoeten? Nodig die persoon dan uit voor een interview!
 • Potentiële klanten komen je podcast tegen
  Het handige aan podcasts is dat ze heel makkelijk gedeeld kunnen worden via social media of een in een nieuwsbrief. Zo komen ze ook terecht bij mensen die jouw bedrijf nog niet kennen. Dat betekent: nieuw potentieel.
 • Je bestaande klanten blijven in contact
  Een podcast voor je bedrijf is niet alleen handig om nieuwe klanten te bemachtigen, maar ook om de banden met je bestaande klanten aan te halen. Dat kan via Whats-app, Linkedin of andere kanalen.

Hoe gaan wij te werk om een podcast (serie) te maken

Belangrijk: Je wordt volledig ontzorgt. Wij maken de opname, doen de afwerking en leveren de productie aan of uploaden deze naar alle podcast kanalen.

Wij maken op verzoek ook de vormgeving zoals in- en outro muziek en kunnen we een professionele voice-over inzetten die uw podcast aankondigt.

Heb je een plan om eenmalige of terugkerende podcast te gaan maken? Heb je bijzondere wensen? Neem dan even contact met ons op.